top of page

ON

kortgezegd

Ontzettend Nodig (ON) is een Leidse improvisatiegroep die verschillende soorten improvisatie theater beoefent. Onze groep bestaat uit 21 leden die iedere donderdagavond trainen in het gebouw van Speeltuinvereniging Morschkwartier, Damlaan 2a in Leiden.

​Ontstaan in 2000 vanuit het Leidse LAK-theater, is onze groep uitgegroeid tot een bont gezelschap van enthousiaste spelers van uiteenlopende leeftijden, beroepen en met een diversiteit aan speelervaring. Onze oorspronkelijke naam was ingegeven door het gymzaaltje, waar onze oprichters bij elkaar kwamen: Naschoolse Opvang (NO). Deze zorgde bij buitenstaanders voor veel verwarring. Vandaar dat we in de zomer van 2007 besloten de naam van de vereniging te veranderen in Ontzettend Nodig. 

​Het woord Ontzettend verwijst naar het Leidens Ontzet; een belangrijke gebeurtenis op 3 oktober in Leiden. In het woord Nodig komt onze voormalige afkorting NO terug: uiteraard hebben we ontzettend nodig suggesties uit het publiek nodig, hebben we elkaar ontzettend nodig op de speelvloer, hebben we het ontzettend nodig om ons uit te leven en de buikspieren te trainen en moeten we gewoon ontzettend nodig theatersporten.

improvisatiegroep
ontzettend nodig

ON

bottom of page